Trenér Marian Jelínek: Baráž může mít větší náboj než finále play-off

26. březen 2014

Hokejová extraliga má na programu nejen páté zápasy čtvrtfinále play-off, ale diváci se vydají také na dva úvodní zápasy baráže. V nich se pokusí extraligové týmy Kladna a Chomutova zdárně vykročit za nápravou nevydařené sezony.

„Ani bych neřekl, že byl v sezoně světlý moment. Bylo to od začátku až do konce špatné, špatné, špatné a místy až ostuda. Můžeme to napravit alespoň trošku tím, že udržíme extraligu,“ říká útočník Chomutova David Hruška.

Piráti v sezoně vyhráli pouze šest zápasů. Z posledních 30 duelů se radovali z vítězství pouze jednou. Tristní bilance. Ani Kladno, byť se mu dařilo o poznání lépe než Chomutovu, nemá důvod jásat nad svými výkony v sezoně. Účast v baráži je pro Rytíře jasným neúspěchem.

„Vláďa Růžička kdysi říkal, že rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem je velmi tenký. Holt se to nepovedlo a teď se to musí povést, no,“ povzdechl si obránce Kladna Libor Procházka. Jenže napravit zbabranou sezonu v baráži bude pro oba extraligové celky velmi složité.

Nejen kvůli kvalitě prvoligových týmů Mladé Boleslavi a Olomouce, ale hlavně kvůli tomu, že baráž má svá úskalí, se kterými se budou muset vyrovnat.

„Ta energie, která v baráži je, tak tu cítíte. Cítíte, že to lidi zajímá. Kvalita je úplně jiná, a ještě jiná, než když se hraje o titul. Přece jen tady můžete něco ztratit, pokazit si celej rok. Kdežto ve finále si jen můžete říct, že jste hypotetický cíl nesplnil. To jsou parametry, které baráži dávají možná trošku větší rozměr oproti výhře v play-off,“ vysvětluje trenér Mladé Boleslavi Marian Jelínek.

První zápasy baráže o udržení v extralize začnou v 17 hodin a 30 minut. l Chomutov hostí Olomouc a Mladá Boleslav Kladno.

autoři: pka , špo
Spustit audio