Tři body pro Příbram. Domácí týmy ovládly úvodní kolo Fortuna ligy ve skupině o záchranu

20. červen 2020

Sobotní odpoledne nabídlo tři utkání úvodního kola nadstavby Fortuna ligy skupiny o záchranu. Příbram porazila Olomouc 2:0, Zlín vyhrál nad Opavou 3:1 a Teplice přehrály Karvinou 4:1.

  1. FK Příbram – SK Sigma Olomouc 2:0

Fotbalisté Příbrami v úvodním kole skupiny o záchranu nadstavbové části první ligy doma porazili Olomouc 2:0 a posunuli se na předposlední místo tabulky, znamenající účast v baráži o nejvyšší soutěž. Středočeši mají čtyři zápasy před koncem sezony bodový náskok na šestnáctou Opavu. O góly se postarali Michal Škoda z penalty a Jaroslav Tregler. Jedenáctá Sigma prohrála v pátém z posledních šesti kol.

Po nezáživné úvodní půlhodině hostující Jemelka v pokutovém území zahrál rukou a rozhodčí Franěk po přezkoumání situace na videu nařídil penaltu, kterou ve 32. minutě proměnil Škoda. Nejlepší příbramský střelec zaznamenal sedmý gól v ligové sezoně, skóroval ale poprvé od října a po 13 zápasech.

V závěru první půle mohli domácí vedení navýšit. Kapitán Rezek, jenž se vrátil do sestavy po dvouzápasové absenci, nacentroval na Škodu, ale ten hlavičkoval o kousek vedle. Těsně před pauzou olomouckou branku minul akrobatickými „nůžkami“ Antwi.

Krátce po změně stran se v šestnáctce hostů dostal do zakončení volný Kvída, jenže v dobré pozici selhal a vypálil vysoko nad. V 62. minutě už se Příbramští druhé branky dočkali. Zorvan přistrčil míč Treglerovi a ten se dalekonosnou ranou trefil přesně k tyči. Chvíli nato Zmrzlý ve zřejmě největší šanci Hanáků křížnou střelou zamířil vedle. V 73. minutě se blýskl domácí brankář Melichar, který zneškodnil přímý kop střídajícího Gonzáleze.

Příbramští v závěru mohli definitivně rozhodnout, ale volný Polidar zblízka trefil jen nohy gólmana Mandouse a z dorážky přestřelil. Příbram doma v lize s Olomoucí popáté za sebou neprohrála a z toho počtvrté zvítězila. Posunula se tak na předposlední místo tabulky, znamenající účast v baráži o nejvyšší soutěž. Čtyři zápasy před koncem sezony mají bodový náskok na šestnáctou Opavu. Jedenáctá Sigma Olomouc naopak prohrála v pátém z posledních šesti kol.

 1. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:

 1. FK Příbram - SK Sigma Olomouc 2:0 (1:0)

Branky: 32. Škoda z pen., 62. Tregler. Rozhodčí: Franěk - Vlček, Flimmel - Pechanec (video). ŽK: Dramé, Polidar - Radek Látal. Diváci: omezený počet (limit 2 500 osob na stadionu).

FC Fastav Zlín - SFC Opava 3:1 (2:1)

Branky: 2. Džafič, 30. Matejov, 63. Poznar - 45. Řezníček. Rozhodčí: Hrubeš - Koval, Vitner - Zelinka (video). ŽK: Helešic, Hrabina, Harazim (všichni Opava). Diváci: omezený počet (limit 2 500 osob na stadionu).

FK Teplice - MFK Karviná 4:1 (2:0)

Branky: 33. J. Mareš, 42. Žitný, 73. Trubač, 87. Moulis - 49. Lingr. Rozhodčí: Lerch - Poživil, Ratajová. ŽK: Mareček, Kučera, J. Mareš - Taiwo, Guba, Qose. Diváci: 1 260 (limit 2 500 osob na stadionu).

zdroj: ČTK
Spustit audio