Tuňákové muffiny

V Apetýtu pro vás máme tip na něco opravdu lehkého. K duhu vám to možná přijde právě po dnech hojnosti, které vás během vánočních svátků čekají. Připravte si tuňákové muffiny!

Co potřebujete?

  • 200 g cottage sýru
  • 160 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 60 g celozrnné hladké špaldové mouky
  • 60 g jemných ovesných vloček
  • 3 vejce
  • půlku červené cibule
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžičku kari koření
  • špetku soli a pepře

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. V míse rozšleháme cottage sýr s vejci.
  3. Osolíme a okořeníme pepřem a kari kořením.
  4. Dále najemno nakrájíme cibuli a z tuňáka slijeme šťávu.
  5. Poté tyto ingredience přidáme do mísy, stejně tak jako mouku a vločky.
  6. Nakonec vše zasypeme nahrubo nakrájenou bazalkou a promícháme.
  7. Muffinové košíčky pak naplníme po okraj a pečeme asi půl hodiny. 

Související

  • Hranolky ze sladkých brambor

    V pátečním Apetýtu pro vás máme tip na další bezmasou dobrotu. Tentokrát budeme k její přípravě potřebovat batáty, tedy sladké brambory.

  • Hrachové placky

    Vítězka soutěže Peče celá země Petra Burianová vás až do konce roku bude ve vysílání dopoledního Apetýtu jedenkrát týdně motivovat k pečení a vaření.

  • Cuketové koblížky

    Stejně jako v minulém týdnu i v dnešních apetýtových receptech saháme po cuketách. V kuchyni jsou neuvěřitelně variabilní.