Tvrdá facka na úvod roku. Olomoučtí hokejisté v Plzni dostali osm gólů, v neděli s ní hrají znovu

Hokejisté Olomouce nenavázali na cennou výhru na ledě Sparty a v extralize utrpěli debakl 0:8 na ledě Plzně. V první třetině měli přitom hosté obrovský tlak, Západočechy přestříleli 19:7, nedokázali ale překonat gólmana Dominika Pavláta.

„Není to pro nás dobrá vizitka. První třetinu jsme sice začali dobře a vytvořili si hodně šancí. I ve to bylo vyrovnané. Plzeň nám ale dala lekci z produktivity, v předbrankovém prostoru byli lepší,“ uznal po zápase olomoucký trenér Jan Tomajko.

Jeho protějšek Petr Kořínek byl i přes vysokou výhru 8:0 také kritický, první třetina se mu vůbec nelíbila. „Po dvaceti minutách byly střely 7:20. Olomouc byla lepší, měla spoustu šancí. My jsme se víceméně k ničemu nedostali. A i když jsme po první třetině vedli, řekli jsme si jasně, že se to musí zlepšit,“ uvedl Kořínek.

Jak utkání hodnotili další aktéři zápasu. Poslechněte si. V neděli se oba celky střetnou znovu, tentokrát na Hané. Ještě předtím Mora v pátek nastoupí ve Vítkovicích.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio