Tým je silný v tom, že dokážeme rozložit zátěž na čtyři formace, říká pardubický hokejista Poulíček

Vítěz základní části hokejové extraligy Dynamo Pardubice vede po dvou domácích zápasech semifinále nad Litvínovem 2:0 na zápasy. Druhý duel Východočeši vyhráli tentokrát 3:0, hostující střelci se totiž nedostali přes vzornou pardubickou obranu.

Pardubičtí hokejisté vedou po dvou domácích zápasech v semifinále nad Litvínovem 2:0. Ve druhém utkání zvítězili Východočeši 3:0, ale znovu se nadřeli. Od konce první třetiny až do 59. minuty hájili jednobrankový náskok, až pak do prázdné branky skóroval Paulovič. Z útočného týmu v základní části se stal celek s tuhou defenzivou, přes kterou soupeř zkrátka nesmí projít.

Ve dvou zápasech této série dokázal dát Litvínov svému soupeři jen jediný gól. Ve druhém duelu vyšli Severočeši naprázdno. Je to výkonem gólmana Romana Willa, ale také důslednou pardubickou obranou. Té dali pardubičtí v play-off přednost před útočným hokejem, který hráli v základní části. Že to bude náročné, věděl dobře i hlavní kouč Litvínova Karel Mlejnek.

„Naše mužstvo chválím za poslední třetinu, splnili jsme polovinu plánu. Konkrétně to, že nás soupeř nevybrejkoval. Bohužel ta negativní věc byla, že se nám nepodařilo alespoň vyrovnat,“ přiznal své smíšené pocity trenér Vervy.

Místo brankostroje pevná zeď

Pardubičtí v základní části nastříleli svým soupeřům více než 200 gólů. Rozstřílet soupeře v play-off ale pro ně není prioritou. Nejdůležitější je hra dozadu, a to jak od obránců, tak od útočníků. Právě výkon týmů směrem dozadu ve třetině chválil i hlavní kouč Dynama Marek Zadina.

„Myslím, že jsme odehráli velmi dobrou třetinu dozadu. Bránili jsme dobře střední pásmo i obranné pásmo. Hráli jsme agresivně, což je hodně náročné. Všechny zápasy se hrají na 1:0 nebo 2:1 nebo 0:0, tak samozřejmě víte, že každá střela může skončit z brance. Obrovský dík klukům, že se zvládli takhle připravit na zápas, který je fyzicky a psychicky náročný,“ děkoval svým svěřencům trenér Zadina. 

Klíčové rozložení zátěže

Čtvrtá pardubická formace pokračuje ve výborných výkonech ze čtvrtfinálové série, ostatně Tomáš Vondráček si připsal vítěznou branku druhého semifinále. Nejdůležitější zůstává možnost rozložit zodpovědnost na celý tým od prvního do posledního útoku, což potvrzuje Patrik Poulíček.

„Tým je silný, kvalitní. Jsme schopni rozložit ice time na všechny čtyři lajny, na všechny hráče. Tím se šetří síly. A dokážeme ustát mentálně tu situaci, kdy vedeme o jeden gól a není to úplně jednoduché,“ byl spokojený po druhé semifinálové výhře pardubický útočník Poulíček. Série se nyní stěhuje do Litvínova, kde se bude hrát ve čtvrtek a v pátek. 

autoři: Oto Gutwirth , klh
Spustit audio

Související