U vlakového nádraží v Berouně se staví nové parkoviště pro více než 180 aut

4. červen 2010

U vlakového nádraží v Berouně se začalo stavět nové parkoviště s více než 180 parkovacími místy. Město na něj získalo dotaci od Evropské unie ve výši 6,5 milionu. Celková cena se pohybuje okolo 17 milionů korun. Jak zjistila Lucie Zemanová, město do jeho blízkosti hodlá v budoucnu přestěhovat i autobusové nádraží.

Město se pro stavbu parkoviště rozhodlo hned z několika důvodů. Od vlakového nádraží je to totiž jen zhruba deset minut chůze na berounské náměstí. Dalším důvodem je i to, že by obyvatelé Berouna a okolí mohli zaparkovat u nádraží a do práce pokračovat pohodlně vlakem nebo autobusem. Nové parkoviště proto lidé rozhodně vítají.

Podle místostarosty Berouna Tomáše Havla bude parkoviště hojně využívané i kvůli železniční dopravě, která bude do budoucna mnohem oblíbenější. Narůstající počet automobilů totiž čím dál tím více zhušťuje dopravu na silnicích a dálnicích.

Nové parkoviště by mělo být ohrazené a také hlídané a najdete ho přímo pod dálničním mostem. Právě jeho poloha přinesla městu první problémy. Musí totiž parkoviště zabezpečit tak, aby na něj z dálnice nemohly padat nějaké předměty. Výstavba parkoviště, kde najdou parkovací místa i lidé s omezenou schopností pohybu, by měla být dokončená do 24. července.

autor: Lucie Zemanová
Spustit audio