Učni na soutěži ve Vlašimi porotu mile překvapili. Jídla ze zvěřiny chutnala všem

12. říjen 2017
Soutěž kuchařských učňů ve Vlašimi

Dýňové pyré nebo třeba jelení steak na česnekových výhoncích.... I taková jídla dnes připravili kuchařští učni na krajské soutěži ve Vlašimi. Odborná porota byla z výsledků nadšená.

Soutěže se účastnilo na šest desítek učňů. Hlavní zadáním soutěže byla zvěřina. Další soutěžící připravovali saláty z luštěnin. Jejich výkony hodnotila odborná porota, složená z profesionálních kuchařů a majitelů úspěšných restaurací. Velkou chválu od nich slyšela například Michaela Houdová z Vlašimi. „ Jsem moc spokojená, nečekala jsem to,“ přiznala.

„Musím konstatovat, že jsem byl velice překvapený, protože všechny pokrmy byly vynikající. Objevily se tu i kuchařské talenty. Kdo miluje řemeslo, tak se to promítá do té práce i do jejího výsledku a tady to bylo vidět,“ shrnul své dojmy Bohumil Bochňák, majitel restaurace, která se specializuje na zvěřinu.

Soutěž kuchařských učňů ve Vlašimi
Soutěž kuchařských učňů ve Vlašimi
Soutěž kuchařských učňů ve Vlašimi