Učni na soutěži ve Vlašimi porotu mile překvapili. Jídla ze zvěřiny chutnala všem
Dýňové pyré nebo třeba jelení steak na česnekových výhoncích.... I taková jídla dnes připravili kuchařští učni na krajské soutěži ve Vlašimi. Odborná porota byla z výsledků nadšená.
Soutěže se účastnilo na šest desítek učňů. Hlavní zadáním soutěže byla zvěřina. Další soutěžící připravovali saláty z luštěnin. Jejich výkony hodnotila odborná porota, složená z profesionálních kuchařů a majitelů úspěšných restaurací. Velkou chválu od nich slyšela například Michaela Houdová z Vlašimi. „ Jsem moc spokojená, nečekala jsem to,“ přiznala.
„Musím konstatovat, že jsem byl velice překvapený, protože všechny pokrmy byly vynikající. Objevily se tu i kuchařské talenty. Kdo miluje řemeslo, tak se to promítá do té práce i do jejího výsledku a tady to bylo vidět,“ shrnul své dojmy Bohumil Bochňák, majitel restaurace, která se specializuje na zvěřinu.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Dluh narůstá, ale společnost nemá žádné příjmy. Likvidátor firmy Salia Group navrhuje její konkurs
-
Analytik o průzkumu: Překvapil mě nárůst stran mimo Sněmovnu. Možná zažívají renesanci
-
Černého motýli? Není to umění, ale reklamní poutač, tvrdí architektka
-
Kaderka nás měl za nepřátele a lháře. Kdo s námi mluvil, ten na to doplatil, popisuje reportér Janoušek