Umí to s chytrými aplikacemi a proletěla se nad městem. Jaroslava Koubková oslavila sté narozeniny

28. listopad 2022, aktualizováno

Paní Jaroslava Koubková z Mladé Boleslavi 100. narozeniny oslavila netradičně, vyhlídkovým letem nad městem. Noblesní dáma, která šíří pozitivní energii a nechybí ji ani smysl pro humor, z výšky obhlédla svá oblíbená místa. Ráda chodí do divadla, na procházky do přírody i do města, vyleze na kopečky v Českém ráji nebo třeba na Petřín. Ze všeho nejraději tráví čas na chatě v Zakopané. A používá moderní technologie.

Letoun Klemm L 25, jehož originál létal v roce 1934, pilotoval vedoucí Leteckého muzea Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi, Vladimír Handlík. Paní Koubková nad městem letěla nejen při oslavě stých, ale už i před čtyřmi lety, při oslavě 96. narozenin. Let se jí moc líbil, tehdy i tentokrát, jen si povzdechla, s humorem sobě vlastním: škoda, že to nebylo déle a výš.

K nejkulatějším narozeninám dostala přes 300 pohledů a přání. Vnuci se zmínili na sociálních sítích, že babička slaví stovku, a neznámí lidé pak paní Koubkové posílali přání ze všech koutů naší země i světa. Třeba z Martiniku, Thajska nebo z Nového Zélandu.

Svíček na narozeninovém dortu je opravdu 100

Radost jí dělá celá rodina, dcera Jaroslava i syn Ladislav (oba dostali jména po rodičích), vnoučata Renáta, Michal, David, Filip a Adam, a pravnoučata Markétka, Natálka, Maximilián a Marek. Být s nimi v kontaktu není problém. Paní Jaroslava má počítač, používá internet, facebook i chytrý telefon.

Její manžel žertoval s Vlastou Burianem

Narodila se v roce 1922 v Kladně – Kročehlavech. S manželem, známým fotbalistou Ladislavem Koubkem, se přestěhovali do Prahy, kde hrál za Spartu, a pak do Mladé Boleslavi, kde působil jako trenér v TJ Auto Škoda. Paní Koubková pracovala v Poldi Kladno a poté dlouhá léta v mladoboleslavském Čedoku.

Koubkovi se potkali se spoustou zajímavých lidí, například s Vlastou Burianem. Ladislav Koubek byl také veselá kopa. Jednou si nechal podepsat zatím prázdný, nepopsaný pohled od Vlasty Buriana, velkého fandy Sparty. Poté na pohlednici, nad Burianův podpis, připsal: „Posílám si sám sobě pohlednici“. A pohled adresoval divadlu Vlasty Buriana. Při následujícím shledání Burian Koubkovi pobaveně řekl: „Měl jste velké štěstí, Koubku, že jsem poštu ten den přebíral já. To by byla obrovská ostuda!“

Nejen tuto historku rodina zaznamenala ve zvukové stopě. S maminkou natáčejí její vzpomínky na dětství, mládí, na válečnou dobu nebo na léta prožitá s manželem. Aby si i další generace mohly poslechnout, jak to tehdy chodilo.

Spustit audio