Urputnost mám po tátovi, přiznává s úsměvem moderátorka Barbora Černošková

20. duben 2023

Brněnská rodačka a patriotka Barbora Černošková vystudovala historii a filozofii, přičichla i k právu. „Paní profesorka nás na střední upozorňovala, že právnická fakulta, to nejsou ta práva, která znáte ze seriálů – ale na to jsem si během studia musela přijít sama.“ Černošková má za sebou také kariéru sportovní akvabely, dnes pracuje jako moderátorka České televize.

„Dlouho jsem si nemohla zvyknout na Prahu a na její okolí, kde teď žijeme. Až poslední měsíce to vnímám tak, že mám domovy dva. Myslela jsem si, že se nikdy z Brna neodstěhuju, měla jsem tady  všechno – rodinu a přátele. A tím, že jsem jako malá chtěla být policistka a potom právnička, tak tady byly i ty důležité instituce a já si říkala, že třeba zakotvím tam,“ reflektuje svůj vztah k rodnému městu Černošková.

Nebe plné hvězd

Koncert, který připomene konec 2. světové války i hrdiny odboje, se uskuteční 30. dubna od 15:30 hodin v parku před klubem Šelepka.

Po svém otci Vladimíru Koudelkovi převzala štafetu v organizování koncertu Nebe plné hvězd. „Letos ho pořádáme už po devatenácté. Jako rodina se snažíme v této tradici pokračovat, i když tu táta není (zemřel v červenci 2022, pozn. red). Tím koncertem se snažil, aby se lidi setkávali, aby si připomínali hrdiny, po kterých jsou pojmenovány ulice našeho města. Určitou zaťatost a urputnost mám po něm – můj muž vždycky říká: ‚Ty jsi jak táta, zakousneš se a nepustíš‘,“ dodává s úsměvem Černošková.

Prožívá Černošková před kamerou ještě trému? Jak vzpomíná na sportovní éru akvabel? Co jí vrcholový sport dal a vzal? Jak se angažuje v projektu Yellow Ribbon Run? A jak se cítí v roli trojnásobné maminky? Poslechněte si rozhovor.

Spustit audio

Související