Úterní Noční linka: Čtyřnohý přítel

19. leden 2021

Máte doma čtyřnohého parťáka? Rozhodli jste se sami, že si domů pořídíte zvíře nebo se k vám dostalo jinou cestou? Chovali jste zvířata od dětství nebo jste se rozhodli pro pořízení mazlíčka až v pozdním věku? Čím vším je pro váš váš čtyřnohý miláček? Co vám do vašeho života soužití se zvířetem přineslo? Museli jste se něčeho vzdát? Nelitovali jste?

Pokud máte doma psa, tak vězte, že pes je nejlepší přítel člověka, jak říká známé rčení. Čtyřnohý kamarád však umí mnohem víc než být "jenom" přítelem, v jeho portfoliu schopností je totiž i schopnost léčit a pomáhat lidem s hendikepem. Pokud bychom se zaměřili na kočku, tak můžeme například říct, že kočka domácí vždy sloužila člověku především jako lovec hlodavců, ale stejně dobře se uplatňuje jako společník a mazlíček člověka.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.