Úterní Noční linka: Oběd v restauraci nebo doma?
Dáváte přednost stravování v oblíbené restauraci nebo si raději vaříte sami? Jak často obědváte v restauraci? Střídáte jednou jídlo z restaurace, podruhé z domova? Jaké restaurace vyhledáváte? Patříte k obdivovatelům české kuchyně nebo dáváte přednost zahraniční kuchyní? Pokud ano, tak které? Jaká jídla si rádi připravujete doma? Jíte maso nebo preferujete jídla vegetariánská?
Oběd je obvykle považováno za jedno ze tří hlavních jídel (zbývající snídaně, večeře), který se zpravidla konzumuje jako prostřední v době poledne. Typický oběd je největší z denních jídel, které se skládá ze dvou či tří chodů v závislosti na tradici a času. Tyto chody jsou polévka, hlavní jídlo a dezert, který není pravidelnou složkou.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.