Užijte si prázdninový víkend s našimi tipy na zajímavé akce

20. červenec 2018 15:00

Kola a koloběžky v Rakovníku, pouť v Kadlíně, Vypečená sobota v Kouřimi, letní kino v pivovaru, nebo koncert kapely Olympic. Přejeme vám pohodový letní víkend s našimi tipy na zajímavé akce

Další letní víkend můžete zahájit už pátečním večerem, a to na Rakovnickém cyklování. V 20:30 se chystá koncert TOKHI & THE GROOVE ARMY, ve 20:00 se zájemci vydají na noční cyklovýlet a v 22:30 zahrají FRET a VERONA.

Sobota 21. července

I dnes se můžete vydat na Rakovnické cyklování. Sobota patří závodům XC a DOWNTOWN a večer v 19:00 vás čeká profesionální exhibice na kolech a koncert kapel FIVE SINS, FALEŠNÁ OZVĚNA a LUCIE.

Kadlíně na Mělnicku začíná dvoudenní Jakubská pouť. Od 13:00 můžete vidět výstavu fotografií i ukázku výcviku kynologů.  V 14:00 následuje řemeslné kolečko pro děti a koncert kapely Bonus, v 15:00 Kadlínský kvíz pro dospělé.

Dneškem pokračuje také Řemeslné pohádkové léto ve skanzenu v Kouřimi.  Na dnešek připadá Vypečená sobota. Zatopí se v pecích, Iva Válková vám ukáže, jak se peče chleba a drobné pečivo, budou se číst pohádky o pekařském řemesle a navrch vás čeká výstava letních lidových obyčejů s názvem „Od Markéty k Matičkám“ i s odborným výkladem. Program probíhá od 10:00 – 18:00.

Příznivce swingu zveme do Poděbrad. Na lázeňské kolonádě vás čeká v 14:00 vystoupení Zuzany Janišš a Jiřího Chvojky, v 15:30 2IN2OUT, v 16:30 kapela The Bladderstones, v 18:30 Prague Rhytm Kings a v 20:00 Brass Avenue.

Letní scéna Michalovická putna na zřícenině hradu Michalovice u Mladé Boleslavi nabízí legendu českého folku – kapelu Neřež. Čtyřčlenné uskupení pro vás zahraje od 19:00. 

V Kozlově letním kinu v areálu velkopopovického pivovaru  můžete od 21:30 vidět válečné drama Tmavomodrý svět. A pozor – ještě před kinem je možné zajít od 19:00 na prohlídku pivovaru, během které se seznámíte s historií a příběhem zakladatelské rodiny Ringhofferů. Podíváte se na stáčírnu, varnu i do pivovarských sklepů. A dospělí můžou pivo i ochutnat.

Neděle 22. července

Dneškem končí Rakovnické cyklování. Už ráno se na Husově náměstí  budou registrovat účastníci do závodů horských kol,  odpoledne se jede závod koloběžek a v 13:30 se můžete těšiti na jízdu pravidelnosti v závodu historických kol. Před 16:00 se pojede vyřazovací závod horských kol a v 16:30 tombola.

Děti dnes můžete vzít na letní scénu Michalovická putna. Na zřícenině hradu Michalovice se od 15:00 hraje divadelní pohádka Ulhaná princezna. Vystupuje SUS divadlo a vstup je zdarma.

Dneškem končí sedmý ročník přehlídky swingu a jazzu Poděbradské swingování, po odpoledním programu se můžete těšit od 18:30 na Rozhlasový Big Band Gustava Broma a zpěvačku Dashu.

Zahrada Galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře dnes hostí legendární country kapelu Trampoty. Vlastní tvorbu i světovou klasiku zahraje od 17:00, koncert je zdarma.

Kolínské kulturní léto si připravilo lahůdku pro všechny fanoušky české hudby. Na Karlově náměstí totiž vystoupí česká rocková legenda Olympic. Koncert začíná v 19:00, ale pozor – už v 18:00 zahraje jako předkapela  Bára Zemanová a Band.

 

 

autor: JMys
Spustit audio