Užijte si víkend s našimi tipy na zajímavé akce

23. listopad 2018 15:00

Vyřezávání betlému z másla, adventní tvoření, výstavy, koncerty i pohádky - to jsou naše tipy, jak příjemně strávit sváteční víkend.

 Sobota 24. listopadu

Jestli se chcete naučit něco nového, tak můžete zajít na kurz Výroby domácích mýdel a šumivých bomb do koupele. Najdete ho ve Spolkovém domě Sourozenců Roškotových ve Vlašimi od 9:30.

Dnes začínají víkendové Tradiční adventní slavnosti na zámku Nelahozeves. Renesanční sídlo rodiny Lobkowiczů nabídne každý den od 9:00 – 17:00 výstavu betlémů a perníčků, jarmark, dílny pro děti, koledy a další.

Tradiční betlém bude vznikat v Máslovicích. Originální dílo se vyřezává z přibližně 20 kilogramů másla a zapojit se mohou takzvaní starořezači i nováčci bez zkušeností. Tvořit a modelovat se bude v sále Nové hospody od 10:00 – 16:00.

V Rožmitále pod Třemšínem se dnes baví skauti. Nejdřív od půl třetí odpoledne pořádají ve společenském centru Dětskou párty. Od sedmé večer se pak koná 11. ročník skautské veselice. Na stejném místě zahrají k akci s tématem První republiky Bosáci.

V Dolních Břežanech se dnes můžete naučit plést, háčkovat nebo drhat. Tyto a další techniky představí v kulturním informačním centru módní návrhářka a lektorka kreativních technik Jaroslava Dovcová. Tvořit se bude mezi 15:00 – 19:00.

Až do páté odpoledne můžete zajít na Adventní tvoření na zámku Veltrusy. Vyrábět se zde budou věnce nebo ozdoby a kromě toho jsou přichystané i vánoční dílny, ve kterých si vyzkoušíte zdobení perníků, výrobu papírových ozdob nebo malování na sklo.

Vánocemi ožívá o tomto víkendu i zámek Žleby. Dnes i zítra mezi 9:00 - 16:00 se zde koná předvánoční jarmark s neopakovatelnou atmosférou dobového tržiště a bohatým doprovodným programem.

Do Mladé Boleslavi dnes přijíždí oblíbený český hudebník Xindl X. koncertovat bude v Domě kultury v Dukelské ulici a kromě osvědčených hitů představí i novou desku SEXY EXITY, která je o útěcích, vystoupení začíná v 20:00.

Neděle 25. listopadu

Kulturní dům Josefa Suka v Sedlčanech dnes odpoledne pobaví děti i rodiče. Od třetí hodiny odpoledne sem můžete zajít na oblíbenou pohádku Liduščina divadla Pojďte pane, budeme si hrát, aneb potkali se u Kolína.

Muzeum v Říčanech připravilo na odpoledne doprovodný program k výstavě "Tohle je válka 1914-1918". Od třetí hodiny odpoledne se rodiny s dětmi od osmi let mohou stát vojáky v zákopech 1. světové války i jejich ženami, které doma zůstaly na všechno samy.

Kolegyně z Humoriády na Regionu – Iva Hüttnerová - ode dneška vystavuje na Novoměstské radnici v Praze. Její oleje a grafiky najdete v Galerii v přízemí a jde o expozici u příležitosti životního jubilea autorky. Ta se malování věnuje už téměř 50 let a výstava se koná do 6. ledna, vždy úterý až neděle, 10:00 – 18:00.

Na Svaté Hoře v Příbrami se dnes budou slavnostně světit nové varhany. Po 10 letech úsilí je nástroj konečně kompletní a žehnání v bazilice zahájí v 17:00 slavnostní nešpory za účasti arcibiskupa pražského a primase českého kardinála Dominika Duky.

Příbram ještě jednou – večer si tam nenechte ujít koncert v rámci oslav 30. výročí kapely Čechomor. V divadle Antonína Dvořáka se začíná hrát a zpívat v 19:00.

V Mělníku dnes slaví Den města. Od 19:00 můžete zajít na koncert zdarma v Masarykově kulturním domě. Slavnostní večer se společenským setkáním doprovodí hudebníci Original Vintage Orchestra. Místenky se budou vydávat v pokladně kulturního domu už od 17:30.

 

Spustit audio