V jakých parcích si můžete bez obav udělat piknik? Prohlédněte si přehlednou mapu

8. červenec 2016

Léto znamená výlety, koupání, opalování a pro někoho také pikniky. Všechny parky ovšem neumožňují jen tak si rozložit deku a hodovat. Jistotou jsou takzvaná pikniková místa, která už má i pár středočeských měst.

Deku a něco na zub si sebou můžete vzít třeba do Poděbrad, kde mají speciální piknikovou plochu na ostrově pod zámkem. A najdete tam i ohniště s posezením a zásobou dřeva.

Podobně to mají zařízené v Kutné Hoře. Grilovací plácek najdete mezi ulicemi Jana Palacha a Havířská stezka, jen si musíte přinést vlastní dřevo. S pikniky a posezením počítá město také v parku pod Vlašským dvorem, který teď opravuje.

Na všech piknikových místech ovšem automaticky nelze počítat s grilováním a zakládáním táboráku. Například v Českém Brodě grilovat nemůžete. V takzvané Hálově zahradě naproti pivovaru ale mají lavičky i dráhu na pétanque.

Čtěte také

V Kladně je zase veřejné ohniště v Sítenském údolí, pokud ho ale chcete použít, musíte dopředu zažádat na radnici a taky dát vědět hasičům.

Ve Vlašimi si můžete dát svačinu přímo v zámecké zahradě. Nemusíte se navíc ani předzásobovat jídlem, přímo v infocentru totiž prodávají plný piknikový koš. Na výběr mají dokonce ze dvou variant.

Míst, kde se dá piknikovat, nebo kde to aspoň plánují, je v kraji víc. Vyberte si proto svého favorita na přiložené mapě.

autor: sap
Spustit audio