V Kladně začal boj o moc. ODS vytvořila duhovou koalici a chce poslat primátora Volfa do opozice

7. říjen 2018 16:43

Ač se stal vítězem voleb v Kladně současný primátor Milan Volf a jeho sdružení Volba pro Kladno, ve městě má příští čtyři roky vládnout ODS, sdružení Kladeňáci, ANO a SPD. Na společné duhové koalici se domluvili druhý den po volbách a vyzvali Volfa, aby svolal zastupitelstvo. 

"Duhová koalice vznikla na základě programové shody, konkrétně zákazu hazardu ve městě nebo řešení lokality Růžového pole," uvedl lídr ODS Dan Jiránek. 

Fakt, že ODS ke spolupráci přizvala i dva zvolené členy SPD, obhajuje tím, že jednání s nimi bylo konstruktivní. Společně s nimi budou mít ve třiatřicetičlenném zastupitelstvu 18 křesel. 

Současný primátor Milan Volf se svým sdružením Volba pro Kladno plánuje situaci řešit s právníkem. Tvrdí, že sdružení bylo poškozeno, neboť se na sociálních sítích objevila lživá zpráva. V ní prý sdružení pomlouvalo koaliční partnery. "Už jsem zažil leccos, ale tohle je skutečně špína," řekl Volf. 

PŘEHLEDNĚ: V Kladně je jasno aneb Kdo a s kým se chystá po volbách vládnout středočeským městům

Jiránek řekl, že nová koalice se zatím bavila o programových prioritách a místa ve vedení Kladna "neobsazovala". Posty na magistrátu chce rozdělovat podle volebního zisku. "To znamená, že ODS by obsadila místo primátora, Kladeňáci 1.náměstka, ANO 2. náměstka a SPD 3. náměstka," řekl. 

Lídrem na primátora ODS je Jiránek. 

autor: jum
Spustit audio