V kuchyni umí být ženy velice vynalézavé. Zvlášť, když se něco nepodaří

Triků, jak zachránit drobné katastrofy v kuchyni, měly naše babičky nespočet.

Osvědčené triky našich babiček jsou k nezaplacení. Dnes přináším několik rad do kuchyně:

  • Přesolenou omáčku zachráníte lžičkou dobrého včelího medu.
  • Přesolenou masovou šťávu zase krásně srovnáte, když v ní povaříte chlebovou kůrku.
  • Řídkou omáčku zahustíte kouskem studeného másla, do kterého vmícháte hladkou mouku.
  • Vystřikuje vám při smažení tuk z pánve? Přidejte trochu soli. A když se tuk v pánvi připaluje, dejte při smažení do omastku třeba několik kousků bramborové slupky.
autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová