V Kutné Hoře hoří odpad. Dým je vidět už z velké dálky

12. srpen 2018 15:48

V Čáslavské ulici v Kutné Hoře, v městské části Karlov, hoří odpad. V bezprostřední blízkosti požáru stojí hala, kterou se hasiči snaží před ohněm uchránit.

„Velitel zásahu vyhlásil třetí stupeň poplachu a organizuje kyvadlovou dopravu cisternami,“ potvrdil Českému rozhlasu mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.

Zásah hasičů v městské části Karlov v Kutné Hoře.

Dým je vidět z několika kilometrů, například z Kolína, který je od Kutné Hory vzdušnou čarou asi deset kilometrů. Vidí ho ale i obyvatelé pražského sídliště Kobylisy.

 "Hasiči zasahují v dýchací technice, snaží se zabránit rozšíření ohně na přilehlou halu," dodal mluvčí. Záchranáři na místě ošetřili pět hasičů. "Jejich kolapsový stav byl způsobený většinou přehřátím. Dva z nich jsme transportovali do nemocnice," potvrdila mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Zásah hasičů v městské části Karlov v Kutné Hoře.

Dým od požáru se valí z okrajové části směrem na Kutnou Horu, historické centrum ale není ohrožené. "Upozornili jsme místní obyvatele jak prostřednictvím krizového rozhlasu, tak i městskou policií, aby nevětrali a nepohybovali se venku v tom kouři," dodal kutnohorský starosta Josef Viktora (ANO). 

autor: Von
Spustit audio