V Milovicích operovala do roku 1991 sovětská armáda. Dnes tu v Parku Mirakulum najdete ráj pro děti

23. září 2019

Zábavní Park Mirakulum, který najdete v Milovicích ve Středočeském kraji mezi Nymburkem a Benátkami nad Jizerou, je rájem pro celou rodinu. Dětem nabízí nejen netradiční zábavu, ale také dobrodružství, zdravý pohyb a v neposlední řadě i poučení. To, čím je Mirakulum opravdu jedinečné, jsou originální dřevěná hřiště, hrady, prolézačky, podzemní chodby a lanová centra. Vše je vyráběno na míru a zcela netradičně. Novinkou je Vodní svět a Lesní město.

V Milovicích sídlila do roku 1991 Sovětská armáda. Na obrovském pozemku o rozloze 11 hektarů, který po vojácích zbyl, ale dnes není pusto a prázdno. Vzniklo tu místo, kde zapomenete na realitu. Kromě atrakcí tu najdete minizoo, naučné stezky a také les a zelené plochy, kde si můžete udělat piknik nebo grilovat. Pokud sem pojedete s dětmi, nezapomeňte s sebou vzít baterku nebo ideálně čelovku. Tu odvážní malí návštěvnici využijí v podzemních chodbách dřevěného hradu.

Ovšem ti nejmenší určitě nebudou chtít opustit Zemi prasátka Pigyho. Ta vznikla v Mirakulu jako jeden z prvních areálů a od té doby se postupně vyvíjí. Dnes ji tvoří celá dřevěná vesnička, ve které nechybí škola, obchod, hospůdka s kuchyní, množství trampolín ani bludiště ze zrcadel.

Další bludiště najdete nedaleko. Tvoří ho dnes už pořádně vzrostlé habrové keře. V prostorném amfiteátru pak můžete zhlédnout představení pejsků, kouzelníka, koncert nebo divadlo a navštívit i „Cestu do pravěku“ včetně poutavé show.

Zahrádka v Parku Mirakulu

V areálu zábavního parku je také celá řada občerstvení, restaurací a cukráren. A pokud byste si chtěli udělat vlastní piknik na trávě, je tu k dispozici celkem 12 oddělených grilovacích míst. Vegetace od dob založení parku už značně povyrostla, takže si na každém grilovacím místě můžete vychutnat soukromí.

K nejoblíbenějším novinkám parku patří Vodní svět. V letních měsících je doslova obležený dětmi i rodiči. Na velké kamenné ploše si děti mohou s vodou vyhrát podle libosti a navíc se i příjemně osvěžit. Nechybí různá čerpadla, přehrady ani vodotrysky. V nově postaveném Lesním městě pak oceníte velkou tubingovou dráhu, vysoký kolotoč, který je zároveň houpačkou, a především 350 metrů podzemních chodeb, ve kterých si děti budou připadat jako v dole.

Spustit audio