V Mladé Boleslavi soutěžili mladí zpěváci

16. listopad 2008

V jednom týdnu čekalo pěvecký soubor Paprsek, organizátora soutěže Dětská nota, jedenáct koncertů. Ty vidělo více než pět tisíc diváků - 35. ročník soutěže se jim líbil. Během závěrečného koncertu se na pódiu ve Škoda Auto Muzeu pohybovalo kromě členů živé kapely jen 50 dětí..

Nejmladší člence souboru je sedm let, nejstarší pak sedmnáct. Do soutěže se přihlásili autoři s třiceti písněmi, deset nejlepších postoupilo do finále.

Letošní jubilejní ročník celostátní soutěže autorů dětských písní Dětská nota vyhrála píseň Holka autorky Markéty Amerighi. Na druhé místě skončila skladba Bambula Bimbo autorů Tomáše Pergla a Ondřeje Suchého a třetí místo obsadila píseň Valčík pro zimní víly autorské trojice Michaela Páchová, Helena Kebrtová a Robin Král.

O rozhodnutí odborné poroty informoval hlavní organizátor celé akce a sbormistr sboru Paprsek Milan Klipec. Vítězná píseň Holka zaujala nejen porotu, ale zvítězila o několik chvil dříve také při hodnocení převážně dětským publikem v sále.

Pomoc se soutěží i v dalších letech přislíbili zástupci města - chtěli by z ní pořídit mino jiné i dvacetiminutový záznam do televize...

autor: Jana Huzilová
Spustit audio