V OC Nový Smíchov se otevřelo další očkovací místo bez registrace. Premiér je chce postupně otevřít ve všech krajských městech

19. červenec 2021

V Praze se otevírá třetí očkovací místo, kde zájemci dostanou vakcínu proti koronaviru bez předchozího objednání. Funguje v obchodním centru na Andělu, očkování zajišťuje Fakultní nemocnice Motol.

Čtěte také

Očkovací místo se nachází v nejvyšším patře obchodního centra, přímo u vstupu do kina. Otevřené je každý den od 9:00 do 20:00. Zdravotníci tam očkují dvoudávkovými vakcínami od firmy Moderna, v plánu mají naočkovat denně zhruba 300 lidí.

Po 21 dnech tam mohou přijít i ti, kteří mají jednu dávky vakcíny Moderna za sebou. Naopak ti, kteří by rádi na Andělu získali druhou dávku vakcíny od firmy Pfizer/BioNTech, se jí podle ředitele motolské nemocnice Miloslava Ludvíka nedočkají.

Očkovací místa ve všech krajských městech

V Česku mají začít fungovat i další očkovací centra proti covidu, kde se očkuje bez objednání. Ve středu se otevřou v nákupních centrech v Ostravě a Brně.

„Dneska ráno na radě pro zdravotní rizika jsme o tom diskutovali, že bychom měli otevřít postupně ve všech krajských městech,“ řekl v pondělí Babiš. Připravují se projekty v Ústí nad Labem a Liberci, podle ministra zdravotnictví o otevření podobného místa projevil zájem i Hradec Králové. Provoz míst by měly zajišťovat místní nemocnice

autoři: Marie Veselá , ech | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související