V popisu práce má vrtání jamek a stírání rosy. Rudolf Medek ručí za perfektní stav golfového hřiště u Karlštejna

21. červen 2020

Někdy noční můra, někdy práce snů – tak mluví o své profesi Rudolf Medek, který se stará o golfový areál u Karlštejna. Do práce chodí už v pět ráno, aby stihl posekat trávník a setřít rosu. Nejlepší výhled na hrad Karlštejn má prý z odpaliště u druhé jamky.

Nádherný výhled do kraje si hlavní greenkeeper Rudolf Medek užívá v každé roční době. Profesní dráhu začal sbíráním míčků na hřišti v Hodkovičkách, později na zemědělské škole v Benešově vystudoval obor greenkeeper-zahradník, a teď má pod sebou třináct zaměstnanců. Náplň práce je různorodá. Zakládá a hnojí trávníky, vrtá jamky, vysazuje keře a stromy, ale také kartáčuje a stírá rosu. Hodně času tráví kontrolou hřiště. Jenom objet celý areál trvá zhruba hodinu.

 

Zatímco zahradníci bojují hlavně s krtky a krtinci, Rudolf Medek si musí poradit i s divočáky, kteří se v okolí přemnožili. „Máme tady elektrický ohradník okolo celého areálu, nicméně praseti to moc nevadí. Naštěstí na greeny nám nejdou,“ popisuje situaci Rudolf Medek. Jak vykouzlí zelenou barvu trávníku? A co má na své práci nejraději? Poslechněte si reportáž.

autor: Barbora Kvapilová | zdroj: Český rozhlas Region
Spustit audio