V Praze se tramvaj srazila s autem, u Kralup vlak s kamionem. Nehody komplikují dopravu

18. září 2018 09:01

K nehodě tramvaje došlo u zastávky Dubečská ve Strašnicích. Tramvaj následně vykolejila. Jeden člověk byl podle prvních informací lehce zraněn. Průběžná ulice je ve směru do centra neprůjezdná. Krátce po osmé hodině se také srazil na železniční přejezd u Kralup nad Vltavou osobní vlak s kamionem.

„Nehoda (vlaku) se obešla bez zranění a hmotná škoda bude jen v řádech desítek tisíc korun,“ potvrdil Českému rozhlasu Region mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Během vyšetřování nehody zajistily dráhy cestujícím náhradní autobusovou dopravu.

Dopravní nehoda tramvaje v pražských Strašnicích komplikuje ranní dopravu. Průběžná ulice ve směru do centra je kvůli srážce tramvaje s automobilem neprůjezdná.

Pražský dopravní podnik zároveň zavedl náhradní autobusovou dopravu. Musel také upravit trasy postižených tramvajových linek.

„Linka číslo 22 je ukončena na Radošovické a linka číslo 26 je odkloněna od Strašnické k Nádraží Vršovice a ukončena na Zámecké. V úseku Strašnická - Nádraží Hostivař je zavedena náhradní autobusová doprava l. X22,“ uvedl dopravní podnik na svých stránkách.

Při nehodě tramvaj vykolejila a jeden člověk se zranil. „Na místě je jedna posádka, která by měla ošetřovat jednoho lehce poraněného člověka,“ upřesnila mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

„Jedna zraněná osoba byla předána do péče zdravotnické záchranné služby. Hasiči Dopravního podniku hlavního města Prahy budou provádět nakolejení tramvaje," informovali na twitteru hasiči.

autoři: Soňa Jindrová , ako
Spustit audio