Vandal zničil v Kladně další tři elektrokola. Pachateli hrozí dvouletý trest, policie hledá svědky

16. říjen 2018 15:15

Tři sdílená elektrokola poničil na přelomu září a října neznámý vandal v Kladně. Není to přitom poprvé, kdy se podobným případem policie zabývá. Zdemolované sdílené kolo se objevilo v jedné z kladenských čtvrtí už například letos v červnu.

Naposledy si neznámý pachatel 23. září letošního roku půjčil a zničil celkem tři bicykly. „Před jejich zapůjčením se řádně neregistroval a následně elektro kola postupně odstavil a vyřadil je z provozu v lese u točny autobusů v Doberské ulici v Kladně. Zároveň u kol poškodil ochranný box a ukradl baterie,“ popsala případ mluvčí kladenské policie Michaela Nováková. Způsobená škoda se blíží částce 50 tisíc korun a podle policie za poškození cizí věci a krádež pachateli hrozí až dvouletý trest.

„Aby se podařilo výtečníka vypátrat a zadržet, přivítali by policisté jakékoliv informace od svědků, kteří viděli v okolí výše uvedených jízdních kol v inkriminovanou dobu podezřelou osobu,“ dodala mluvčí.

 Všechny důležité poznatky je možné nahlásit na Obvodní oddělení policie Kladno - město nebo je možné kontaktovat vyšetřovatele případu na telefonním čísle 974 873 500 nebo zavolat na bezplatnou linku 158.

Podobný případ se stal už například letos v červnu, kdy neznámý pachatel zdemoloval a odhodil sdílené elektrokolo v ulici Františka Oplta v kladenské čtvrti Švermov.

V Kladně letos vystřídala sdílená „klasická“ kola bez převodovky nová elektrokola. Polovinu z osmdesáti elektrokol město koupilo, druhou má v pronájmu. Cena jednoho bicyklu je zhruba 53 tisíc korun. Kolo s plně nabitou baterií ujede až 120 kilometrů. Nabíjecí stanice jsou na Sletišti a ve Švermově.

Spustit audio