Vařit maso do změknutí je někdy úkol na celé hodiny. Zkuste to trochu urychlit

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Maso prohříváme v hovězím vývaru, aby zůstalo teplé před podáváním

Dnes si budeme povídat o přípravě masa.

Pokud se ho chystáte vařit, vždy jej vkládejte do studené vody. Jedině tak se bude vařit stejnoměrně. Hovězí maso rychleji změkne, když do vody přidáte dvě lžíce octa.

Chcete-li péct starší drůbež, třeba slepici nebo husu, nejdříve je trochu povařte a teprve potom dejte péct. S jistotou změknou. Hovězí a skopové maso bude měkčí, když ho při dušení podlijete dvěma lžícemi červeného vína.

A pokud chcete mít na drůbeži krásnou křupavou kůrčičku, potřete jej slabou vrstvou medu, nebo jen zlehounka posypte moučkovým cukrem.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio