Ve společnosti se přání „Dobrou chuť!“ nevyslovuje. Radí Eva Filipová

Lidé u stolu (ilustrační foto)

Přání dobré chuti se nevyslovuje, pokud jsme na oficiální společenské večeři či slavnostní akci. Přání dobré chuti totiž postrádá smysl, nikomu nepřejeme nic špatného k jídlu.

Pouze – jako hostitel – naznačíme pohybem ruky, že se lidé mohou do jídla pustit. Ale v kruhu přátel či rodiny si „Dobré chutnání“ popřejeme.

Eva Filipová

Eva Filipová se zabývá především tématikou společenského chování. Je autorkou knihy Společenská nápověda. Po roce 1991 byla jednou z prvních, která začala s programem úspěšných kurzů pro ženy. Sama absolvovala studium na Mezinárodní škole pro estetiku v New Yorku.

Je členkou redakční rady časopisu Prestige, autorkou mnoha zajímavých reportáží z exotických zemí a spoluautorkou Zlaté kuchařky. Její mimořádný zájem o gastronomii a znalost prostředí jí přivedl k napsání dalších knih jako Exellent menu a Česká moderní kuchyně. Práci kuchařů obdivuje a jejich finální výtvory považuje za výtvarná díla.

Eva Filipová