Ve středních Čechách napadl sníh, autobusy mají problémy zejména na Benešovsku

6. leden 2021, aktualizováno

Ve středních Čechách v noci na dnešek sněžilo, na silnicích leží zbytky sněhu. Cestáři silnice ošetřili a ráno je ještě místy projíždějí s radlicemi, řekla ČTK pracovnice dispečinku krajských cestářů.

Zvýšenou opatrnost cestáři doporučují například na silnicích druhé a třetí třídy na Příbramsku a Benešovsku, kde leží zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření. Opatrní by měli být motoristé také na silnicích nižší třídy na Berounsku, Kolínsku či Kutnohorsku.

Sněžení v kraji přineslo i větší počet nehod

Během odpoledne mělo podle informací společnosti ROPID zpoždění nebo vůbec nevyjelo několik autobusů na 10 linkách zejména v okolí Votic, Benešova a Miličína.

Silničáři ve středních Čechách mají střediska v Kladně, Benešově, Kutné Hoře a Mnichově Hradišti na Mladoboleslavsku. Podle dispečera byla již vyslána do terénu prakticky všechna technika na Kutnohorsku, Benešovsku a Kladensku.

Sněžení v kraji přineslo i větší počet nehod

"V oblasti Mnichovo Hradiště se začalo vyjíždět kolem půl třetí, kdy tam začalo sněžit," uvedl dispečer. Podle něj ale bude brzy situace i tam podobná jako v jiných částech kraje. "Projedou se všechny okruhy a udělá se zimní údržba," dodal.

zdroj: ČTK
Spustit audio