Ve středních Čechách se kvůli nemocem občas ruší některé autobusové spoje

10. srpen 2022

Občasné rušení některých autobusových spojů hrozí ve středních Čechách. Důvodem je onemocnění covidem-19 mezi řidiči. Dispečink Pražské integrované dopravy (PID) ve spolupráci s dopravci dokáže případné výpadky řidičů ve většině případů řešit. Informoval ČTK mluvčí Integrované dopravy Středočeského kraje (IDSK) Oldřich Buchetka.

"Nelze ale vyloučit, že v jednotlivých případech může dojít k neočekávanému výpadku spojů, který může vyplývat z pozitivních záchytů při příchodu na pracoviště. V takovém případě je snahou, aby cestující mohli za zrušené spoje využít náhradní spojení prostřednictvím ostatních linek PID v dotčené oblasti," uvedl mluvčí Oldřich Buchetka.

Na webu PID je pravidelně aktualizován seznam všech spojů, které budou následující den v režimu mimořádného výpadku. Cestující tak mají přehled spojů, u nichž hrozí potenciální riziko zrušení.

Aktuální informace jsou zveřejňovány denně i na stránkách PID, na facebooku, instagramu, twitteru a na PID Lítačce v aplikaci pro mobily.

V neděli například nejela část autobusových spojů mezi Prahou a oblastí Neratovic. Konkrétně na lince 348 mezi Obřístvím, Neratovicemi a pražským Ládvím nejelo osm spojů. Důvodem byla podle dopravní společnosti Arriva kombinace narůstající covidové nemocnosti a dovolených.Letní epidemie covidu v Česku vrcholila na konci července a nyní klesá.

zdroj: ČTK
Spustit audio