Vedení příbramské radnice změny na místech vedoucích nechystá

18. listopad 2002

Nové vedení příbramské radnice nepřipravuje v brzké době žádné změny na místech vedoucích odborů městského úřadu. "Nechystáme žádné zemětřesení, žádné radikální změny," řekl dnes starosta Ivan Fuksa (ODS). Jediná změna se má týkat pouze funkce tajemníka, na jehož místo je navržena nynější vedoucí městského odboru správy budov Jarmila Nováková. Rada se tím bude zabývat ve středu, uvedl Fuksa.

Radní ve středu projednají také kompetence obou zvolených místostarostů. Václav Beneš (ČSSD) by měl mít na starosti koncepci a rozvoj města, bytovou politiku, školství a kulturu. Ivan Šedivý (ODS) by měl zodpovídat za investice, dopravu, sociální služby a zdravotnictví.

Změny ve vedení odborů radnice nechystá i s ohledem na blížící se reformu veřejné správy. Kvůli ní se zvýší počet zaměstnanců příbramského městského úřadu víc než dvojnásobně, a to na zhruba 230 lidí. Město se pro ně snaží najít vhodné kancelářské prostory. Mohlo by sice bezplatně ještě rok využívat kanceláře okresního úřadu, zaměstnance chce ale co nejdříve soustředit na jedno místo. Pravděpodobně do rekonstruované budovy bývalého policejního ředitelství, kde už některé agendy fungují.

autor: red
Spustit audio