Veletrh Jarní zemědělec v Lysé nad Labem doprovodil v pátek Den s regionálními stanicemi Českého rozhlasu

25. březen 2023 08:00

Na výstavišti v Lysé nad Labem na Nymbursku se až do neděle 26. 3. koná veletrh zemědělství, zahrádkářství a potravinářství Jarní Zemědělec. Páteční doprovodný program veletrhu, nazvaný Den s regionálními stanicemi Českého rozhlasu, přinesl vystoupení zpěváků i herců, které znáte z našeho vysílání.

Během celodenního programu vystoupili Marcela Březinová, Pavel Vítek, Ilona Csáková, Milan Drobný, Petr Kotvald, Jana Chládková a kapela Pontiac. Z Haly C se dokonce vysílalo živě. Podium od 13 hodin patřilo pořadu Slavné dvojice s herci Josefem Dvořákem a Uršulou Klukovou a jejich veselé povídání i historky přenášely všechny regionální stanice. Celým dnem provázel moderátor Patrik Rozehnal.

Pestrý program pokračuje i o víkendu

Jarní zemědělec je bohatá nabídka všeho, co zahrádkář potřebuje k zahájení sezóny na své zahradě. Nechybí ani zemědělská technika na zpracování půdy, skleníky, závlahy i poradenství pro zemědělce. Na venkovním trhu je pak nepřeberné množství osiva, ovocných stromků, keřů, cibulovin a balkonových rostlin.

Zahradnické i zemědělské klání

V sobotu dopoledne proběhne vyhlášení výsledků soutěže Potravinářský výrobek Středočeského kraje. Oceněné produkty mohou návštěvníci po celou dobu veletrhu ochutnávat a také zakoupit. V Hale A je výstava Farma mláďat. Především dětské publikum oceňuje kontakt s kuřaty, jehňaty i telátky a nechybí ani edukační programy. Místo je tu i pro hudbu. Festival dechovky probíhá až do neděle v Hale C.

Spustit audio