Velikonoční bochánky paní Jitky z Českého Dubu – další soutěžní recept Pochoutkového roku!
Porota Pochoutkového roku na sladko vybrala další soutěžní recept – na velikonoční bochánky paní Jitky Pluhařové z Českého Dubu.
Recept na velikonoční bochánky neboli anýzové velikonoční mazance se vydal zaznamenat tým Pochoutkového roku v čele s Patrikem Rozehnalem. A hned za dveřmi předali paní Pluhařové dárkovou tašku Pochoutkového roku, kde byla minutka, chňapka, zástěra a prkénko s logem Pochoutkového roku – jak si sami můžete poslechnout v přiložené reportáži.
Zajímavé je, že recept, se kterým se Jitka Pluhařová přihlásila do soutěže Pochoutkový rok, získala jako krejčová od jeptišek, pro které šila.
Jak takové velikonoční bochánky budou vypadat a chutnat, se dozvíte už tuto neděli 14. dubna po 10. hodině, kdy bude v kuchyni zase legrace.
Do soutěže Pochoutkový rok se můžete přihlásit i vy. Stačí, abyste poslali svůj tradiční rodinný recept na sladkou dobrotu, a můžete si tak zahrát o poukázky na nákup kuchyňského vybavení v celkové hodnotě 100 000 korun. Hraje se celý tento rok a recepty odvysíláme vždy v neděli po 10. hodině.
Tak do toho!
Recepty můžete posílat buď poštou na adresu: Český rozhlas, Vinohradská 12, Praha 2, na obálku je nutné připsat heslo Pochoutkový rok anebo můžete recept zaslat prostřednictvím webového formuláře na adrese www.pochoutkovyrok.cz.
Související
-
Pochoutkový rok je letos nasladko. Paní Božena Tompichová ze Žatce dělá vdolky pečené i smažené záro
V neděli navštívil moderátor Patrik Rozehnal první letošní soutěžící paní Boženu Tompichovou. Pekla i smažila nadýchané vdolky s povidly, tvarohem i šlehačkou.
-
Nejlepším receptem Pochoutkového roku 2018 se staly ruské knedlíky Lenky Odvárkové z Rotavy
Vítězství paní Odvárkovou zaskočilo a její manžel tomu nechtěl uvěřit. Recept si před lety přivezla do Rotavy babička Lenky Odvárkové.
-
Vychytané pouťové koláče Marie Syrovátkové z Českých Budějovic vylepšuje sníh z bílků
Velkých pouťových koláčů přes celý plech upekla Marie Syrovátková z Českých Budějovic už stovky. Jejich těsto je vylepšené přidáním sněhu z bílků.
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.