Věra Křesadlová v Pochoutkách

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Věra Křesadlová v Pochoutkách
0:00
/
0:00

Zpěvačka, herečka a výtvarnice Věra Křesadlová navštívila Studio chuti. Naďu s Patrikem naučila svůj speciální recept na Maso Hánoj. Chcete vyzkoušet? Uvnitř článku najdete soupis ingrediencí i postup výroby. Je to velmi jednoduché...

Patrik Rozehnal i Naďa Konvalinková ochutnali vepřové maso Hánoj, které je naučila Věra Křesadlová. Když si pustíte sestřih pořadu, dozvíte se, komu a jak vaří, jak začala její kariéra zpěvačky, kdo na ní nachystal lest a proč sekla s divadlem. Zavzpomínala i na manžela Miloše Formana, prozradí, co jí přivedlo k tvorbě stínítek pro lampy a komu všemu darovala svá díla.

Vepřové maso Hánoj
Ingredience: 1 kg vepřových kotlet, 4 velké cibule, 6 stroužků česneku, 9 polévkových lžic slunečnicového oleje, 6 polévkových lžic maggi (nebo 3 maggi a 3 sojovky), 6 polévkových lžic orchestrové omáčky, 2 kávové lžičky pepře, 1 kávová lžička pálivé papriky nebo chilli, 1 kávová lžička kari koření, 1 kávová lžička cukru, 1/2 kostky masoxu (například hovězí) a rýže jako příloha
Postup:Maso a cibuli nakrájíme na kostky nebo nudličky, česnek nakrájíme na tenké plátky. V pekáčku či zapékací míse smícháme všechny ingredience a dáme péct. Jako přílohu doporučujeme rýži.

DOBROU CHUŤ!

Věra Křesadlová v Pochoutkách

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Z Frenštátu do pohádky. Stačí věřit na dobré konce.

Veronika Sedláčková, moderátorka ČRo Plus

Pohádka o Raškovi

Pohádka o Raškovi

Koupit

Jiří Raška vyhrál na olympijských hrách v Grenoblu 1968 zlatou olympijskou medaili. Spisovatel Ota Pavel úspěch popsal v nezapomenutelné Pohádce o Raškovi. Čte Oldřich Kaiser