Věřitelé Sberbank mohou žádat o výplatu náhrad. Komerční banka začíná vyplácet pohledávky

18. březen 2024

Komerční banka začíná vyplácet peníze věřitelům Sberbank. Výplata pohledávek z insolvenčního řízení se týká asi 15 tisíc věřitelů. Mezi nimi jsou fyzické osoby, firmy, města a kraje. „Fyzické osoby mohou žádost zařídit online do částky 100 tisíc korun, pokud mají klienti větší částku náhrady nebo jsou právnickými osobami, pak budou muset fyzicky na pobočku Komerční banky,“ přibližuje výkonný ředitel pro retailové bankovnictví Skupiny Komerční banky Marek Vosátka.

Čtěte také

Komerční banka vyplácí klientům zkrachovalé Sberbank peníze z Garančního systému už od roku 2022. Teprve teď ale začnete vyplácet pohledávky z insolvenčního řízení. Kolik očekáváte, že vyplatíte teď ve finálním kole?

Ve finálním kole počítáme s tím, že tam bude zhruba 15 tisíc věřitelů a je to zhruba 57 miliard náhrad. Začínáme vyplácet dnešním dnem, v devět hodin se na našich stránkách otevře online proklik žádosti pro vyplacení dávek, a začneme pomalu procestovat žádosti klientů Sberbank.

Co musí bývalý klient Sberbank udělat, aby mu Komerční banka vyplatila peníze z insolvenčního řízení? Co musí doložit? A kolik času na to má? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Petr Král , prh
Spustit audio

Související