Veslař Ondřej Synek se vrací na dvojskif, s Jakubem Podrazilem chce na olympiádu

6. duben 2021

Ondřej Synek, rodák z Brandýsa nad Labem, bude už brzy bojovat o start na svých pátých olympijských hrách v kariéře. Po osmnácti letech se na vrcholné úrovni vrátil ke dvojskifu a o účast v Tokiu pojede s Jakubem Podrazilem.

Česká dvojice si nejdřív musí účast v Tokiu zajistit. Úvodním testem formy bude blížící se mistrovství Evropy. To druhý dubnový víkend hostí italské Varese.

„Pokud chceme na olympiádu a být konkurenceschopní, tak bychom se měli dostat do finále a držet se v boji o přední příčky,“ popsal ambice v prvním společném závodě trojnásobný olympijský medailista Ondřej Synek.

Dvojskif Jakub Podrazil a Ondřej Synek

Jeho dvojskifu s Jakubem Podrazilem pomohlo odložení her v Japonsku o rok, podle Synka si díky tomu nová dvojice zvykla na spolupráci a nabrala výkonnost.

„Docela dobře jsme se rozjezdili. Na tréninku už nemáme problém s frekvencí závodního tempa. Mile nás překvapilo, že to šlo docela rychle, tak uvidíme, jak to půjde v závodech,“ podotkl Synek.

Klíčovým datem pro české veslaře je polovina května. Na regatě ve Švýcarském Luzernu si totiž musí zajistit v dodatečné kvalifikaci místo pod pěti kruhy.

„Když nám to vůbec nepůjde a budeme na chvostu startovního pole, tak se budeme rozhodovat, co dál. Hlavní je předvést příští týden nějaký solidní výkon, pak uvidíme, jestli to má cenu,“ shodují se Synek s Podrazilem.

Účast mezi jednotlivci už má česká reprezentace pro Tokio jistou. Jestli ale Ondřej Synek bude obhajovat bronz z minulých her v Rio de Janeiru, nebo svou pozici přepustí někomu jinému, zatím není jasné.

autor: typ | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio