Vichr v kraji: stovka výjezdů hasičů, 300 domácností bez proudu. Větrné počasí hlásí meteorologové i dnes

5. březen 2019 08:37

Středočeští hasiči vyjížděli od pondělního odpoledne do dnešního rána k více než stovce zásahů souvisejících se silným větrem, většinou likvidovali popadané stromy. Nejvíce případů měli do pondělního večera, kdy jich bylo víc než 80.

Od půlnoci do dnešního rána vyjížděli už jen asi k 6 případům. „Nejvíce zásahů jsme evidovali v okresech Benešov, Praha-západ a Praha-východ,“ potvrdila mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová. Středočeští hasiči také museli porazit strom v Dobříši na Příbramsku. Hrozilo, že spadne na dům a dětské hřiště. Večer ve Slaném spadl strom přímo před projíždějící kamion, který do něj najel.

V Dobříši na Příbramsku hrozil pád stromu na dům a dětské hřiště

Podle meteoroložky České televize Taťány Míkové má ale větrné počasí v našem kraji pokračovat i dnes. "My počítáme s tím, že ten čerstvý západní vítr bude mít pořád v nárazech rychlost zhruba 70 kilometrů v hodině, tentokrát budou ale ty nárazy přicházet v přeháňkách, které čekáme a dokonce může dojít i na bouřku. Tam pak může být poryv i silnější než těch 70 kilometrů za hodinu," upřesnila.

Kvůli silnému větru zůstává také ještě dnes bez proudu zhruba 300 domácností. „ Předpokládáme, že se nám poruchy podaří odstranit během dopoledne,“ dodala mluvčí ČEZ Soňa Holingerová.

autoři: Radek Duchoň , Redakce stanice Region-střední Čechy
Spustit audio