Viktor Stocker plní hudební sály a pořádá benefiční koncerty. Je mu 12 let

12. květen 2022

Dvanáctiletetý Viktor Stocker z Kladrub na Benešovsku patří k evropské špičce ve hře na akordeon. Dnes máte výjimečnou příležitost přijít na jeho benefiční koncert v Benešově.

Nadání, trpělivost, hudební sluch a šikovné prsty. To všechno má 12letý Viktor Stocker. Jinak je to ale normální kluk, který má smysl pro humor a rád si zablbne s kamarády. Na poslední zkoušku před benefičním koncertem v Benešově se vydala reportérka Věra Hájková.

Viktor právě zkoušel s 19letým Martinem Kotem, studentem konzervatoře. Oba mají za sebou už hodně úspěchů: "Nejvíce si asi vážím ocenění Zlatý oříšek a druhé místo na světové soutěži v Itáli. Další ceny jsem získal například v Praze, ve Vídni, v New Yorku a Austrálii," říká Viktor.

Viktor Stocker s kolegou

Hrát na akordeon se Viktor rozhodl už ve 4 letech, kdy jim tento nástroj předvedli ve školce. V současné době na něj hraje každý den 4 hodiny denně. Nežije však jenom hudbou, čas si najde i na sport.

Martina a Viktora dnes můžete od 19 hodin slyšet na benefičním koncertě v benešovském divadle Na Poště. Celý vítěžek půjde na postižené děti. V programu zazní skladby nejrůznějších hudebních stylů od barokní hudby přes argentinské tango až po soudobou klasickou tvorbu pro akordeon.

Spustit audio