Vladimír Honzák uvařil slávky na pivu

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se přesunuli na celé léto do Černokosteleckého zájezdního pivovaru, kde se pivo vaří už od roku 1489. Každou neděli si pozvou jednoho z nejlepších kuchařů v Česku a jeho úkolem bude uvařit něco na pivu. Prvním hostem byl Vladimír Honzák - šéfkuchař restaurace Les Moules v Praze. Uvařil slávky na pivu.

Vladimír Honzák sbíral zkušenosti i v cizině. Vařil ve Švýcarsku v horském hotelu, rok v rodinných restauracích v Alsasku a Burgundsku, později v pražském hotelu Hilton a dnes v restauraci, která se specializuje i na belgické pivo. Umí skvěle vařit a nádherně vyprávět.

Slávky na pivu:
mušle /na jednu porci se počítá 1 kg/, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 bílá cibule, 1 červená cibule, stroužek česneku, 5 dkg slaniny, belgické tmavé pivo, sůl a pepř

Reprízováno 7. července 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.