Vladimír Honzák uvařil slávky na pivu

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se přesunuli na celé léto do Černokosteleckého zájezdního pivovaru, kde se pivo vaří už od roku 1489. Každou neděli si pozvou jednoho z nejlepších kuchařů v Česku a jeho úkolem bude uvařit něco na pivu. Prvním hostem byl Vladimír Honzák - šéfkuchař restaurace Les Moules v Praze. Uvařil slávky na pivu.

Vladimír Honzák sbíral zkušenosti i v cizině. Vařil ve Švýcarsku v horském hotelu, rok v rodinných restauracích v Alsasku a Burgundsku, později v pražském hotelu Hilton a dnes v restauraci, která se specializuje i na belgické pivo. Umí skvěle vařit a nádherně vyprávět.

Slávky na pivu:
mušle /na jednu porci se počítá 1 kg/, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 bílá cibule, 1 červená cibule, stroužek česneku, 5 dkg slaniny, belgické tmavé pivo, sůl a pepř

Reprízováno 7. července 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.