Volba nových senátorů znovu otevřela volební místnosti na Mladoboleslavsku či Benešovsku

12. říjen 2018 14:04

Druhé kolo senátních voleb odstartovalo v pátek ve 14:00. Volební místnosti se ve středních Čechách otevřely na Mladoboleslavsku, Benešovsku, části Berounska a Slánska. Jména nových senátorů budeme znát v sobotu odpoledne. 

Volební místnosti se otevřely v celkem 25 senátních obvodech, tedy v jedné třetině. V pátek je možné volit do 22 hodin, v sobotu od 8 do 14 hodin. 

Hlasovací lístky pro druhé kolo voleb do senátu lidé nedostávají do schránek, ale vyzvedávají si je přímo až ve volebních místnostech.

Do finálového souboje v Benešově postoupili dva kandidáti z Říčan - Zdeněk Hraba ze Starostů a nezávislých a Jiří Kozák z ODS.

V druhém kole senátního obvodu Mladá Boleslav se utkají primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati z ODS a starosta Kosmonos Jiří Müller z hnutí ANO 2011.

V senátních volbách letos rozhoduje i část voličů Slánska, jejichž obec patří do obvodu Litoměřice. Do finále se dostal litoměřický starosta Ladislav Chlupáč z ODS a lékař Ondřej Štěrba z ANO 2011.

Obyvatelé části Berounska se budou v senátních volbách rokycanského obvodu rozhodovat mezi starostou obce Vejprtnice Pavlem Karpíškem z ODS a současnou senátorkou Miladou Emmerovou z ČSSD.

autor: Redakce stanice Region-střední Čechy
Spustit audio