Volby a imobilní spoluobčané

30. říjen 2002

I když volby do poslanecké sněmovny jsou za námi a většina výsledků je již známá, občany čeká za tři dny opět cesta k volebním urnám. Stejně jako u parlamentních voleb, i komunální budou zpřístupněny občanům imobilním a těžce nemocným. Stačí jen požádat volební komisi, aby přišla, tvrdí vedoucí správního odboru Městského úřadu v Hradci Králové Jiří Kozák.

Kozák: "Volby do zastupitelstva se konají v pátek 1. listopadu 2002 od 14 do 22 hodin a v sobotu 2. listopadu 2002 od 8 do 14 hodin. Voličem je občan České republiky, který alespoň druhý den voleb dosáhl 18 let a je v den voleb trvale přihlášen k trvalému pobytu. Na rozdíl od parlamentních voleb nejsou vydávány žádné voličské průkazy, volič může volit pouze ve svém okrsku.

Pokud není možné, aby se dostavil do volební místnosti, může na požádání komise či její členové přijít s přenosnou urnou přímo za ním. Počet navštívených voličů bude menší než u voleb parlamentních. Už nyní evidujeme telefonické žádosti o návštěvu s přenosnou urnou a v současné době jich zatím registrujeme 25."

autor: ebo
Spustit audio

Více z pořadu