Výborné nudle s kuřecím masem z bistra Woker nadchly herce Ivana Vyskočila

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Pad Thai
0:00
/
0:00

Do Pochoutek na talíři zavítal tentokrát herec Ivan Vyskočil. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal ho pozvali do bistra Woker v Praze – Karlíně. Šéfkuchař Tomáš Stehlík je naučil a nechal ochutnat Pad Thai nudle, tedy rýžové nudle se zeleninou, pikantní omáčkou, kuřecím masem a vajíčkem. Byly dokonalé.

Pad Thai

Ingredience na 4 porce:

Na omáčku:

70 ml tamarindové šťávy

50 g palmového cukru (nebo cukru krystal)

25 ml rybí omáčky

1 lžička chilli omáčky

3 lžičky sójové omáčky

1 limetka (pouze šťáva)

Postup:

Nejprve přivedeme tamarindovou šťávu k varu a pak přidáme cukr. Až se cukr rozpustí, tak necháme šťávu pomalu svařit na středně hustý sirup.

Potom omáčku stáhneme z plotny a přilijeme rybí omáčku, chilli omáčku a sójovou omáčku. Na závěr lehce okyselíme šťávou z limetky. Nevaříme.

Na nudle:

400 g rýžových nudlí (5 mm široké)

(nudle namočit 20 minut před použitím do studené vody)

150 ml rostlinného oleje

1 lžička nakrájeného česneku

1 lžička nakrájeného zázvoru

1 lžíce sekané šalotky

4 vejce

200 g kuřecích prsou

100 g přírodního tofu

80 g fazolových lusků

80 g sójových klíčků

80 g jarní cibulky

4 lžíce arašídů

20 g koriandrových lístků

1 limetka

Postup:

Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Česnek a zázvor nakrájíme na drobounké kostičky. Zázvor je lépe krájet než strouhat, vyhneme se tak vláknům v jídle. Nasekáme si i šalotku.

Dále si na oleji osmahneme tofu. Opražíme si nasucho arašídy a poté je rozdrtíme.

Rýžové nudle namočíme na 20 minut do studené vody. Za tu dobu změknou a nabydou na objemu.

Necháme si zahřát středně hlubokou pánev (nejlépe wok) na střední teplotu a potom přilijeme olej.

Do rozehřátého oleje přidáme rozšlehané vejce a umícháme ho v pánvi do sucha.  

Pak přidáme do pánve nakrájené kuřecí maso a necháme ho opéct na povrchu. Pak přidáme nakrájený česnek, zázvor a šalotku. Vše opečeme do světle zlatavé barvy a následně přihodíme do pánve tofu se scezenými nudlemi. Vše dobře promícháme a nakonec zalijeme připravenou omáčkou.

Dobře provařené nudle případně dochutíme cukrem dle potřeby a necháme na nižší teplotu dovařit doměkka. Do hotových nudlí přidáme fazolky a nandáme na talíř.

Zdobíme klíčky, opečenými a nadrcenými arašídy, jarní cibulkou, ¼ limetky a koriandrem.

Varianta:

Vajíčko můžeme při přípravě vynechat. Místo toho si uděláme vaječnou omeletu a do ní zabalíme směs hotových Pad Thai nudlí.

Tomáš Stehlík

Když začínal s řemeslem, bylo mu dvanáct let, ale vlastně už v deseti měl své speciality, kterými překvapoval rodiče. Po absolvování vojny prošel podniky jako hotel Savoy, Marriott, Obecní dům, Movenpick, Corinthia Panorama. Na palubách výletní lodi obeplul skoro celý svět a otevíral v pozici Executive Chef první Buddha Bar hotel na světě. Mezi jeho hosty patřili mimo jiné Madeleine Albrightová, Václav Havel, Michail Baryšnikov, Spice Girls, Red Hot Chilli Peppers, Bruce Willis, nebo Tina Turner.

Dnes šéfuje bistru Woker v pražském Karlíně a splnil si tak sen.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kolekce krátkých rozhlasových her přinášejících nová dobrodružství Sherlocka Holmese a Dr. Watsona.

Jiří Hošek, bývalý zpravodaj Českého rozhlasu

15 případů Sherlocka Holmese

15 případů Sherlocka Holmese II.

Koupit

15 skvělých klasických případů Sherlocka Holmese, Případ Codex Euricianus, Případ s Lví hřívou, Případ s motýly Hilesia, Případ s Homo ludens a další v podání vynikajícho Miloše Kopeckého a neméně báječho sekundanta Vladimíra Ráže.