Vychází třicátá kniha Ireny Fuchsové

13. červen 2013

Spisovatelka Irena Fuchsová z Kolína napsala nový román. Právě teď přichází na pulty knihkupectví její v pořadí třicátá kniha. Pro název románu si autorka vypůjčila myšlenku svatého Augustina „Když světlo projde špínou, zůstane čisté“.

Děj se odehrává v Kolíně a Irena Fuchsová zúročila své zkušenosti především z let, kdy pracovala v tamním divadle. Čtenářům přibližuje osudy děvčete, mladé ženy a později matky, která svůj život spojila s profesí nápovědky. Příběh se odehrává za minulého režimu i po roce 1989.

0:00
/
0:00

Velký prostor autorka věnuje sametové revoluci a jejímu průběhu na oblasti. „My jsme revoluci prožívali jako jedni z prvních v Kolíně,“ říká Irena Fuchsová o divadle, jehož soubor existoval do roku1992. Aprávě v tomto roce napsala základ knihy „Když světlo projde špínou, zůstane čisté“, ale k jejímu dopracování se dostala teprve nedávno.

Irena Fuchsová se svými knihami

Povídky Ireny Fuchsové si našly cestu ke čtenářům už před třiceti lety v časopisech a novinách. První knížka jí vyšla v roce 2001. Svůj talent uplatnila také v řadě fejetonů.

Nabízíme vám k poslechu pořad „Tři dny Ireny Fuchsové“, portrét spisovatelky a rodačky z Kolína.

autor: Jan Zítka
Spustit audio