Výchova štěněte, zahrada v dubnu, střešní zahrady

17. duben 2010

V Hobby magazínu s pořadovým číslem 176 vám Eduard Hrubeš a jeho redaktoři přinesou informace o chemické ochraně rostlin, o vysazování růží a okrasných keřů. Jak na nás působí barvy a jak jejich účinku můžeme využívat, hovořila Markéta Vejvodová s terapeutkou Květou Hrbkovou. Pořídili jste si štěně a nemáte s výchovou psů vůbec žádné zkušenosti? Poradí známá "televizní" veterinářka Hana Žertová...

Zahrada v dubnu
Kdo by se netěšil na jaro! Mezi největší nedočkavce určitě patří zahrádkáři. A proto právě jim věnujeme příspěvek s názvem "Zahrada v dubnu". Řeč bude o chemické ochraně rostlin, o vysazování růží a okrasných keřů. A nejen o tom. Zahradníka a floristy Václava Straky se ptal Jan Zítka.

Působení barev na náš organismus
Barvy si dnes mnoho lidí pečlivě vybírá. Ať už na oblečení nebo vybarvení bytu. Barvy nám totiž mohou pomoci, abychom se cítili dobře. O tom, jak na nás barvy působí a jak jejich účinku můžeme využívat, hovořila Markéta Vejvodová s terapeutkou Květou Hrbkovou z firmy Alkion.

Střešní zahrady
Máte malou (nebo dokonce žádnou) zahradu a přáli byste si mít kolem sebe více zeleně? A víte, že zahradu můžete mít doslova i na střeše? Ozelenit totiž dnes můžete téměř každou plochu. Vše o střešních zahradách pro Vás zjišťovala Markéta Vejvodová u Vladimíra Horského ze specializované firmy Terestra.

Výchova štěněte
Pořídili jste si štěně a nemáte s výchovou psů vůbec žádné zkušenosti? Jak dobře zvládnout roli páníčka, vám teď poví známá odbornice na tuto problematiku - veterinářka Hana Žertová. Jak začít s výchovou a správně při tom motivovat nového čtyřnohého kamaráda? Co všechno máme štěně naučit? O tom s Hanou Žertovou natočil rozhovor Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr
Zaschlé skvrny od hořčice pokapeme citrónem a přibližně za půl hodiny vypereme v teplé saponátové vodě. Zůstanou-li ještě skvrny, dočistíme je na už suché látce lihem.


autoři: Eduard Hrubeš , Jan Zítka , Markéta Vejvodová
Spustit audio