Vyrazte do lesů a objevte Školní lesní podnik Křtiny! Zavede vás tam hra 100pování stromů

20. březen 2023

„Je to výborný tahoun pro rodiny s dětmi, kdy se rodiče marně snaží dostat své ratolesti do lesa,“ říká lesní pedagožka o aplikaci 100pování stromů k výročí 100 let ŠLP Křtiny.

Monika Pevná společně s kolegyní Petrou Packovou představí v Apetýtu hru 100pování stromů, ve které návštěvníci lesů patřící pod ŠLP Masarykův les Křtiny hledají vzácné stromy. „Například svými rozměry, ale i druhově, protože tam narazíte na spoustu exotických dřevin. Zkrátka stromy, které stojí za to vidět.“

Monika Pevná a Petra Packová

Výletní a zároveň vzdělávací hra nadchne malé i větší. „10 000 hektarů lesa neobejdete za víkend. Je dobré si to rozložit klidně i na několik výletů, naplánovat si trasu podle sebe.“ Úspěšní stopaři se potom dostanou do slosování o ceny. Pustíte se do toho? Držíme palce!

Srdečně zváni jste také na putovní výstavu, která připomíná 100 let fungování největšího univerzitního lesa u nás. K vidění bude do 30. dubna na Moravském náměstí v Brně.

Co je to anakondový strom a kde jej najdete? A kdy budou dny Otevřených dveří v arboretu Křtiny? Poslechněte si více v rozhovoru!

autoři: Jarka Vykoupilová , lop
Spustit audio

Související