Z Jiráskovy stezky v Městci Králové bývá vidět až na Sněžku. Dobrovolníci se rozhodli ji rozšířit a zkrášlit

22. září 2019

Okrašlovací spolek v Městci Králové chce zatraktivnit Jiráskovu stezku na kraji města. Ta byla v poslední době málo udržovaná. Je z ní přitom nádherný výhled do krajiny Polabí. Dobrovolníci letos připravili už třetí úklidovou brigádu.

Stezka je necelý kilometr dlouhá. Pomoct s jejím úklidem přišli v sobotu taky někteří pamětníci. Mezi nimi Zdeněk Fousek a Josef Foff. Oba dva sem chodí od mladých let rádi na procházky.

Úklid stezky tentokrát oslovil přes dvacet dobrovolníků. Za Okrašlovací spolek se letos už potřetí zúčastnila brigády taky Lucie Kolářová. „Káceli jsme náletové dřeviny, rádi bychom stezku rozšířili, aby se sem bez problémů dostali lidé s kočárky nebo na invalidním vozíku. Je tu taková oáza klidu, ale 5-6 let se tady nic nedělalo,“ vysvětlila Lucie Kolářová s tím, že by na stezce měla být panoramatická vyhlídka nebo komunitní zahrádka a posezení.

Ze stezky je výhled do krajiny Polabí. Dobrovolníci by toho chtěli využít. Na svou činnost získal spolek grant od jedné z bank. Založený má taky transparentní účet a věří, že s financováním dalších aktivit mu pomůže i radnice.

autor: Michal Trnka
Spustit audio