Začíná dopravní omezení na Evropské. Důvodem je stavba tramvajové trati na Dědinu

1. únor 2023 09:59

Jestli jezdíváte Evropskou ulicí, ať už autem nebo tramvají, musíte ode dneška počítat se zdržením. Dopravní podnik totiž začal s hlavní stavbou tramvajové trati na Dědinu. Omezený je kvůli tomu provoz aut i tramvajových linek.

Stavba nové tramvajové tratě Divoká Šárka – Dědina probíhající od července 2022 ve Vlastině a podél Drnovské ulice vstoupila do další etapy, kdy se rozšířila do Evropské ulice i obratiště Divoká Šárka.

Čtěte také

Až do poloviny dubna bude proto obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku mezi smyčkou Divoká Šárka a následující zastávkou Vozovna Vokovice.

„Linka 26 bude ukončena ve Vozovně Vokovice, linka 20 končí na Červeném Vrchu. Pravidelné autobusové linky budou zajišťovat náhradní dopravu a pro vylepšení průjezdu autobusů bude zřízen vyhrazený jízdní pruh od Nádraží Veleslavín,“ uvádí zástupce dopravního ředitele podniku Jiří Vodrážka.

Vyhrazený pruh už trvale funguje v opačném směru do centra. Ten stávající i provizorní mají zajistit, že se budou autobusové spoje v omezení zdržovat co nejméně. Práce dělníků totiž znamenají i komplikace pro řidiče aut, dodává Vodrážka:

„Veškerý provoz bude převeden do toho protisměrného jízdního pásu. Jeden směr provozu vozidel do centra, jeden z centra.“

Kdy by měla být trať dokončena a jak budou stavební práce pokračovat? Poslechněte si v příspěvku Adama Bejšovce.

autoři: Adam Bejšovec ,
Spustit audio

Související