Zahradní škůdci, výběr vína na slavnostní tabuli a správná dlažba

4. duben 2009

Ve 122. vydání poradny pro všechny, kteří mají rádi aktivní odpočinek, vás seznámíme s tím, jací škůdci mohou napadnout vaši zahradu. Na co myslet při výběru vína na slavnostní tabuli, hledal odpověď kolega Jan Zítka. A také se dozvíte, jak si správně vybrat dlažbu do bytu či domu...

Zahradní škůdci
Jací škůdci mohou napadnout vaši zahradu? Nejběžnější jsou asi krtci, rejsci, mandelinky bramborové nebo slimáci. Jak zabránit jejich vstupu do vašeho zeleného království? Případně jak je potom vypudit? To vám prozradí Soňa Jindrová.

Víno na sváteční stůl
Nejen na Velikonoce možná přemýšlíte o tom, koho pozvete na sváteční oběd. K takovému obědu patří samozřejmě dobré jídlo, ale i dobré víno. Na co myslet při výběru vína na slavnostní tabuli a jaký míchaný nápoj z vína teď frčí? Na to se odbornice na slovo vzaté - sommelierky Kláry Kollárové ptal Jan Zítka.

Dlažba
Jak si správně vybrat dlažbu do bytu či domu vám řekne Soňa Jindrová Je třeba sledovat otěruvzdornost, mrazuvzdornost, tvrdost, barvu, značku a další věci. Zanedbat se nesmí ani pokládka dlažby.

Krávy
...a ta kráva mléko dává - zpívá se v jedné lidové písničce. Ovšem pozor, ne každá kráva skutečně dává mléko. Věděli jste, že některá plemena jsou jenom na mléko a některá jenom na maso? Více prozradí Soňa Jindrová

Dobrá rada na závěr
V boji s malými muškami neustále kroužícími kolem rostlin v bytě zvítězíme a vyhubíme je tím, když zeminu posypeme vyluhovaným čajem.

Spustit audio