Zaměstnanci Škodovky šikanovali agenturní pracovníky. Podle firmy jim do kávy lili projímadlo nebo je zavřeli do bedny

6. prosinec 2019 17:49

Automobilka Škoda v Mladé Boleslavi potrestala šest svých zaměstnanců, kteří měli šikanovat své agenturní kolegy. Pět z nich dostalo výpověď. Informaci přinesl firemní týdeník Škodovácký odborář.

Šikanu nahlásili dva agenturní zaměstnanci a firma začala incidenty ihned vyšetřovat. "Z nepřípustného chování zaměstnanců byly okamžitě po ukončení vyšetřování vyvozeny důsledky v podobě pěti rozvázání pracovního poměru a jednoho upozornění na porušení povinností," uvedla mluvčí automobilky Kamila Biddle. 

Konkrétněji se ale společnost vyjadřovat nechtěla, a to ani agentura, která pracovníky, kteří měli být oběťmi šikany, najala.

Týdeník Škodovácký odborář popsal šikanu takto: "Nalákali spolupracovníka k bedně s materiálem, chytli ho za nohy i ruce a hodili ho do bedny, zavřeli nad ním víko a sedli si na něj, aby nemohl vylézt. Pak do bedny otvorem nastříkali sprej imitující exkrementy. Takto jej tam drželi dlouhé minuty."

Podle týdeníku kmenoví zaměstnanci svým agenturním kolegům například taky lili projímadlo do kávy, mazali vazelínou nástroje, aby se jim klouzaly v rukou, nebo mazali dveře karoserie, aby dotyčnému upadly na zem a způsobil tak škodu.

Dvěma hlavním strůjcům útoků kromě výpovědi hrozí taky doživotní zákaz vstupu do automobilky. Podle týdeníku byli při útocích agenturní zaměstnanci zranění a skončili v pracovní neschopnosti. 

autor: Martina Topinková
Spustit audio