Zásah v sídle Lesní správy Lány má podle Mynáře podobné rysy jako akce kolem Rittiga a Nečasové

31. srpen 2017

Kancelář prezidenta republiky si stěžuje na postup žalobců při vyšetřování veřejných zakázek Lesní správy Lány. V České televizi to řekl kancléř prezidenta Vratislav Mynář. Podle Hradu se totiž žalobci z pražského Vrchního státního zastupitelství případu ujali nezákonně. Lesní správa Lány proto podala na jejich postup ústavní stížnost, ve které si stěžuje na porušení zásady místní příslušnosti.

Policie v souvislosti se zadáváním zakázek v Lesní správě Lány obvinila v červnu dva lidi, které však vyšetřuje na svobodě.

Kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář dále uvedl, že zátah v sídle Lesní správy Lány nese podobné rysy jako u kauz kolem lobbisty Ivo Rittiga nebo Jany Nečasové. Vznikne prý velký humbuk, ale výsledek bude opět nulový, řekl v Interview ČT24. Lesní správa už podle Mynáře podala na postup Vrchního státního zastupitelství v Praze ústavní stížnost.

„Podle našich právníků nerespektuje rozhodnutí Ústavního soudu o místní příslušnosti,“ uvedl Mynář směrem k Vrchnímu státnímu zastupitelství v Praze.

autor: aku
Spustit audio