Zdeňka Žádníková upekla ananasový dort

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se po novém roce vrátili s Pochoutkami do své obvyklé kuchyně a upekli dort. Recept na něj přinesla herečka Zdeňka Žádníková, kterou znáte z televizních seriálů, pohádek nebo Dejvické divadla v Praze. Dort je to zdravý, chutný, vláčný a ananasový.

Povídali si o tom, proč tento dort milují muži, proč je do něj lepší dávat bio kypřící prášek a ne obyčejný. Zdeňka také prozradila veselé hlášky svých dcer ze školy nebo proč obdivuje svojí babičku.

Ananasový dort:
2 polotučné tvarohy, půl litru biomléka, 2 vajíčka, 10 dkg másla, pytlík loupaných mandlí, pytlík sušených brusinek, plechovka ananasu (kostičky) - v mírně slazeném nálevu, 2 až 3 hrnky bio krupice, půl až 1 hrnek třtinového cukru – to podle chuti a libosti, 2 lžičky amonia nebo bio kypřícího prášku do pečiva - ne toho běžného, 1 šlehačka na zdobení a kakao na posyp

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.