Zdravotní stav sraženého vlka z Horní Blatné se mírně zlepšil, čeká ho první operace

30. září 2022 11:45

Mírné zlepšení zdravotního stavu zaznamenali veterináři u vlka, kterého před několika dny v Krušných horách srazilo auto. Informují o tom na facebookovém profilu záchranné stanice živočichů Drosera.

Těžce zraněného vlka našli mezi Horní Blatnou a Potůčky na Karlovarsku houbaři v silničním příkopu, kde ležel několik hodin. Zřejmě ho srazilo auto, řidič ujel a nepomohl mu. Vlk je od úterý na pražské klinice, kde ho čeká náročná operace.

„Máme čerstvou zprávu, vlček dostal potřebnou stravu a již není tak apatický. Na klinice MVDr. Duchka je o vlčka úžasně postaráno jako ostatně o ostatní zvířecí pacienty, kteří jsou tu léčeni. Jeho stav se lepší a připravuje se na první operaci,“ informují ošetřovatelé ze záchranné stanice Drosera Bublava, která o zraněné zvíře pečuje.

Čtěte také

Krušnohorský vlk, jak mu teď řada lidí na Karlovarsku přezdívá, byl po dvou návštěvách veterinárních ordinací v Karlovarském kraji převezen na speciální ortopedickou kliniku veterináře Duchka do Prahy, kde mělo dojít k operaci kyčle.

Výsledek vyšetření z kliniky bohužel nedopadl dobře. Zjistilo se, že vlk má rozsáhlejší zranění, a proto zůstává několik dní na klinice, kde prochází dalšími vyšetřeními. Původně veterináři předpokládali, že jde pouze o otok, který tlačí na míchu, poté se ukázalo, že potřebuje operaci levé zadní kyčle. Veterinář v Praze ale odhalil další těžká zranění po celém těle. Zvíře má zlomenou čelist, narušenou nervovou soustavu a nemůže se postavit ani na přední ani na zadní nohy.

Léčba bude zřejmě trvat i několik měsíců. Mezitím lidé přispěli na transparentní účet Drosery už desítky tisíc korun.

autor: nkr
Spustit audio

Související