Zloději „nakoupili bez placení“ zboží za 3 miliony korun. Hrozí jim až osmiletý trest

18. září 2018

Potraviny, sportovní a drogistické zboží nakradla od letošního února pětice zlodějů v obchodech ve Středočeském, Pardubickém, Ústeckém a Zlínském kraji a kraji Vysočina. Policie je zadržela při akci s krycím názvem NÁKUP na začátku září bezprostředně po vloupání do dvou objektů na Příbramsku.   

„Zadrželi jsme celkem 5 podezřelých cizinců ve věku od 23 do 29 let,“ potvrdil mluvčí středočeské policie Pavel Truxa. Ti se podle jeho slov v době od února letošního roku do svého zadržení v nejméně jedenácti dosud prokázaných případech vloupali do prodejen větších obchodních řetězců se sportovním zbožím, potravinami a drogistickými potřebami na území Středočeského, Pardubického, Ústeckého a Zlínského kraje a kraje Vysočina. „Svým jednáním způsobili škodu přesahující 3 miliony korun,“ dodal mluvčí.

Policejní akce Nákup

Zadržení provedla Zásahová jednotka Středočeského kraje.  „Při následných domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor bylo zajištěno větší množství předmětů sloužících k páchání této trestné činnosti včetně dvou osobních automobilů, páčidel, maskovacích prostředků a komunikační techniky,“ dodal Truxa.

Policejní akce Nákup

Policie zahájila trestní stíhání všech pěti osob pro zločin krádeže a přečin poškození cizí věci, za které jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na 8 let. Všichni obvinění byli vzati do vazby.

autor: Von
Spustit audio